ENEMMÄN ILOA KOULUPÄIVÄÄN

note2.jpg


Kouluvierailut syyslukukaudella 2015

Suositut kouluvierailut jatkuvat syyslukukaudella 2015! Kouluvierailuilla nuori, asiansa osaava ja aktiivinen kansalainen haastaa nuoret ajattelemaan! Kouluvierailut ovat maksuttomia.

 

 

Ilmari-kouluvierailut – viimeisiä viedään! Tilaa heti! 

Kauniaisissa yläkoululaiset tekivät energiaa generoivan dynamopyörän kouluunsa, Rovaniemellä nuoret haastoivat muut koulut energiansäästö-kilpailuun, Lempäälässä nuoret jakoivat ruusuja julkisen liikenteen käyttäjille. Minkälaisia ilmastoprojekteja teidän koulussa voitaisiin tehdä? Näkevätkö oppilaat yhteyden ilmastonmuutoksen ja oman arjen välillä? Miten maailmalla rakennetaan onnellista, hiilineutraalia tulevaisuutta? Näistä ja monista muista aiheista keskustellaan suositulla Ilmari-oppitunnilla.

Ilmari-tunnilla matkataan 15-vuotiaan Vennin matkassa maailmalla. Koulutetut kouluvierailijat johdattavat tarinallisen oppitunnin avulla oppilaita tutustumaan ilmastonmuutoksen energia- ja liikenneratkaisuihin Nigeriassa ja Kolumbiassa. Osin uudistetun kaksoistunnin päätteeksi tarkastellaan suomalaisten nuorten tekemiä ilmastoprojekteja. Ilmari-tunnilla opetellaan keskustelemista yhteiskunnallisista aiheista ja vaikuttamisen alkeita. Ilmari-kouluvierailuita tehdään syyslukukauden loppuun – tilauksia otetaan vielä vastaan. Toimi nopeasti!

Ilmari-oppitunti:

- kesto on 90min.
- maksuton
- soveltuu monien oppiaineiden opetussisältöihin; myös esim. ympäristöaiheisen monialaisen oppimiskokonaisuuden osaksi tai muuhun kestävän kehityksen kasvatukseen.
- kouluvierailualueet: pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku, Jyväskylä, Rovaniemi, Oulu, Joensuu ja Kuopio (50km säteellä)

Ilmari-tunnista sanottua: ”Hyvin rakennettu kokonaisuus ja mukavasti toteutettu. Kiitoksia!

Tutustu kouluvierailuun

Tilaa kouluvierailu

 

Lisätietoja: Maija Vuorjoki maija.vuorjoki@nuortenakatemia.fi 050 5431360

 
 

Viimeiset paikat syksyn Vauhtia oppilaskuntiin -koulutuksessa!

Syksyn viimeinen Vauhtia oppilaskuntiin -koulutus järjestetään Helsingissä 29.-30.10.2015. Koulutuksessa on enää muutama paikka jäljellä, ilmoittautua mukaan ehtii vielä tämän viikon ajan.

Tule Vauhtia oppilaskuntiin -koulutukseemme saamaan valmiuksia oppilaskunnan osallistavaan ohjaamiseen sekä oppilaiden oman aktiivisuuden ja koko koulun yhteisöllisyyden tukemiseen. Tarjoamme hyödyllisiä materiaaleja ja työkaluja, konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä sekä verkostoitumista muiden oppilaskuntien ohjaajien kanssa.

Lähde mukaan Oma valinta kouluksi

Miten koulussanne edistetään oppilaiden terveitä elämäntapoja? Ovatko oppilaat osallistettuja kouluruokailun suunnitteluun? Miten vähennätte istumista oppitunneilla? Mitä toimenpiteitä olette tehneet liikkeen lisäämiseksi välitunneilla?

Kaipaatko tukea oppilaiden osallistamiseen tai terveydenedistämistyöhön? Lähde mukaan Oma valinta –kouluksi. Rakennetaan yhteistyössä teidän koulusta hyvinvoiva ja osallistava oppimisyhteisö.

Hankkeen toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätietoa Oma valinta –hankkeesta:
http://www.omavalinta.fi/
tai
koordinaattoriltamme Henri Karjulalta, p. 044 4165 494 tai henri.karjula@nuortenakatemia.fi.

Päätä itse! -projektirahasta enää 900 euroa jäljellä!

Nyt on viimeinen mahdollisuus saada rahoitusta nuorten tai oppilaitosten liikenneturvallisuusprojekteille! Huippusuositut Päätä itse! -projektituet ovat tämän vuoden osalta jo melkein jaettu! Projektirahaa voi hakea vielä lokakuun ajan ja sitä on jäljellä enää 900 euroa, joten toimikaa nopeasti ja täyttäkää hakulomake vielä tänään. Syksyn aikana voi toteuttaa esim. heijastintempauksia, liikenneturvallisuusvideoita ja näyttelyjä sekä muita mielenkiintoisia projekteja!

Lisätietoja projektirahan hausta: www.nuortenakatemia.fi/paataitse tai Katerina Hodnalta (p. 044 4615 488, katerina.hodna@nuortenakatemia.fi