ENEMMÄN ILOA KOULUPÄIVÄÄN

note2.jpg


Kouluvierailut kevätlukukaudelle 2016

Suositut kouluvierailut jatkuvat kevätlukukaudella 2016! Kouluvierailuilla nuori, asiansa osaava ja aktiivinen kansalainen haastaa nuoret ajattelemaan! Kouluvierailut ovat maksuttomia.

 

 

Tarinoita solidaarisuudesta -kouluvierailut nyt tilattavissa

Mitä on solidaarisuus? Millaisia solidaarisuustekoja minä itse teen? Entä millaisia tekoja ihmiset eri puolilla maailmaa tekevät? Milliasen kuva kehitysmaista media välittää? Näistä ja monista muista aiheista keskustellaan Tarinoita solidaarisuudesta -kouluvierailulla.

Tarinoita solidaarisuudesta -vierailulla nuoret pääsevät tutustumaan solidaarisuuteen ja tekemään omasta solidaarisuusteostaan videotrailerin. Lisäksi nuorte pääsevät kokeilemaan lisätyn todellisuuden sovellusta, tutustumaan eri alueisiin Google Street Viewtä hyödyntäen sekä tutustumaan kehitysmaista annettuun kuvaan mm. blogeissa, sosiaalisessa mediassa sekä kuva- ja uutissivustoilla.

Ilmari-oppitunti:

- kesto on 3 x 90 min (yht. 270 min).
- maksuton
- Koululta tulee löytyä riittävä määrä iPadeja (1 / 3-4 nuorta) oppilaiden käyttöön sekä tarvittavat sovellukset valmiiksi ladattuna
- kouluvierailualueet: pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu ja Joensuu (50km säteellä)

Tutustu kouluvierailuun

Tilaa kouluvierailu

 

Lisätietoja: Niina Salmi niina.salmi@nuortenakatemia.fi 050 464 5559

 
 

Liikkuva koulu pop up -viikko 23.-27.11.2015

Nuorten Akatemia ja Oma valinta -hanke on mukana koordinoimassa Liikkuva koulun pop up -viikkoa. Teemaviikon tavoitteena on oppilaiden osallisuuden lisääminen koulupäivän liikunnallistamisen suunnittelussa ja toteutuksessa. 

Ennen teemaviikkoa opettajat ja oppilaat ideoivat opettajanhuoneessa ja luokissa, miten lisäämme liikettä kouluarjessa.

Teemaviikon aikana koko koulun henkilökunta ja oppilaat miettii omia arjen valintoja, miten minä voisin olla lisäämässä liikkumista omassa arjessani.

Teemaviikon kokeilusta nousseet toimivat käytänteet siirretään koulun jokapäiväiseen toimintakulttuuriin.

Lisätietoa Pop up –viikosta: http://www.liikkuvakoulu.fi/popup

Lähde mukaan Oma valinta kouluksi

Miten koulussanne edistetään oppilaiden terveitä elämäntapoja? Ovatko oppilaat osallistettuja kouluruokailun suunnitteluun? Miten vähennätte istumista oppitunneilla? Mitä toimenpiteitä olette tehneet liikkeen lisäämiseksi välitunneilla?

Kaipaatko tukea oppilaiden osallistamiseen tai terveydenedistämistyöhön? Lähde mukaan Oma valinta –kouluksi. Rakennetaan yhteistyössä teidän koulusta hyvinvoiva ja osallistava oppimisyhteisö.

Hankkeen toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätietoa Oma valinta –hankkeesta:
http://www.omavalinta.fi/
tai
koordinaattoriltamme Henri Karjulalta, p. 044 4165 494 tai henri.karjula@nuortenakatemia.fi.

Ilmasto-TET ympäristökasvatus-
päivillä

Ilmasto-TET tekijöitä on mahdollista tavata Ympäristökasvatuspäivillä, jotka pidetään tänä vuonna 5.-6.11. Hotelli Presidentissä Helsingissä. Ilmasto-TET on osa posteripolkua torstaina klo 11.30-12. Ympäristökasvatuspäivät on alan vuosittainen päätapahtuma, joka on avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille. Lisätiedot tapahtumasta:  www.ymparistokasvatuspaivat.fi

Ilmasto-TET -konseptista saat lisätietoa täältä.