Päihdekasvatus

Päihteet puheeksi harrastustoiminnassa ja koulussa (pdf) 

(Nuorten Akatemia)

Neljä nurkkaa -harjoitus (pdf) 
(Nuorten Akatemia)

Päihdelinkin Pikatieto tarjoaa perustietoa päihteistä tiiviissä paketissa.

Alkoholi – jokaisen oma asia? -materiaalissa käsitellään alkoholinkäyttöä perheen, kaveripiirin ja kulttuurin näkökulmista. Siinä haastetaan pohtimaan, onko alkoholinkäyttö jokaisen oma asia, kuten usein sanotaan
(Mannerheimin Lastensuojeluliitto)

Nuorten netti: Päihteet 
(Mannerheimin lastensuojeluliitto)

Mobihubu on aidosti ilmaisten kännykkäpelien sarja. Pelejä on alkoholista, tupakasta, huumeista ja hyvinvoinnista.
(Ehkäisevä päihdetyö EHYT)

Smokefree kannustaa nuoria elämään ilman tupakkaa ja nuuskaa. Sivustolta saa myös runsaasti vinkkejä ja käytännössä kokeiltuja toimintamalleja savuttoman koulun toimintaan.
(Ehkäisevä paihdetyö EHYT)

Varjomaailma on paikka nuorille, joiden vanhemmat käyttävät liikaa alkoholia tai muita päihteitä. Sivustolla nuoret voivat kertoa oman tarinansa tai lukea, mitä muut ovat kirjoittaneet. Varjomaailma-sarjakuvan (pdf) (14,2 Mt) avulla opettaja voi käsitellä vanhempien päihteiden käyttöä myös koulussa.
(A-Klinikkasäätiö, Ehkäisevä päihdetyö EHYT, Mannerheimin lastensuojeluliitto)

Se on selvä -oppaassa (pdf) on nuorille asiaa tupakasta, nuuskasta, alkoholista, huumausaineista, ihmissuhteista ja seksuaalisuudesta.
(Elämä On Parasta Huumetta)

Työkalupakki - tietoa tupakoinnista ja ideoita opetukseen
(Syöpäjärjestöt, Suomen Sydänliitto, Hengitysliitto Heli)

Huumaa.net on Elämäntapaliiton sivusto, jonka tarkoituksena on välittää tietoa huumekasvien viljelyn yhteyksistä kehitys- ja ihmisoikeuskysymyksiin.

Terve Amis! -hanke kokosi 50 toimenpide-ehdotusta amisten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Materiaalipaketti tarjoaa tietoa ja vinkkejä ammattiin opiskelevien mm. päihteiden käytön ehkäisyyn ja vaikutusmahdollisuuksien vahvistamiseen liittyen. Aineistoissa puhuvat aidot amikset ja oikea elämä!
(Elämäntapaliitto)

Ammattilainen.fi nostaa ammattiin opiskelevien - ammattilaisten - äänen kuuluvilla. Hanke rakentaa hyvinvointia ammatillisiin oppilaitoksiin. Se näkee ehkäisevän päihdetyön yhteisenä kasvatusvastuuna.
(Ehkäisevä päihdetyö EHYT)

Masennus-roolipeli
(Kuopion yliopisto)