Päätä itse!

Heijastinkampanja, teemapäivä, liikenneturvallisuusvideo, valokuvanäyttely lähiseudun vaaranpaikoista...

Yhdessä Liikenneturvan kanssa toteuttamassamme hankkeessa tuetaan 13–24-vuotiaiden nuorten omia liikenneturvallisuusprojekteja. Nuorten ryhmät voivat hakea Päätä itse! -projektirahaa suunnittelemansa liikenneturvallisuusaiheisen projektin toteuttamiseen.

Projekteissa luovuus laitetaan liikkeelle. Ehtona on ainoastaan, että projekti on nuorten itsensä keksimä ja toteuttama – ja että se edistää liikenneturvallisuutta. Lisäksi projektissa pitää olla mukana täysi-ikäinen yhteyshenkilö. 


Vuonna 2016 projekteja haetaan erityisesti seuraaviin teemoihin:

- älypuhelimen käytön riskit liikenteessä
- turvallinen pyöräily ja jalankulku
- päihteet ja liikenne

Projekteja voi toteuttaa myös muista teemoista.


Tuenhaku

Vuoden 2016 tuenhaku on nyt auki.  Projektirahaa voi hakea hakulomakkeella. HUOM. käsittelyssä kesätauko 27.6.-31.7.2016, projektitukia myönnetään taas elokuussa tulleiden hakemusten perusteella! 

Raportointi

Toteutetut projektit tulee raportoida raportointilomakkeella viimeistään kaksi viikkoa projektin päättymisestä. Projektista tai sen tuloksista tulee raportoinnin yhteydessä lähettää meille myös näyte (esim. tuotettu video tai valokuva tapahtumasta). Videot kootaan Päätä itse! -Youtube-kanavalle. 

Alle 400 euron projekteissa kuitit tai kuittikopiot projektirahan käytöstä tulee toimittaa meille joko sähköisesti skannattuina tai perinteisellä postilla. Yli 400 euron projektit maksetaan ensisijaisesti tilille, jolle tehdään tilintarkastus. Tilin haltija vastaa kuittien asianmukaisesta arkistoinnista.


Vuoden 2015 projektien satoa

Päätä itse! -projektitukea myönnettiin vuoden 2015 aikana yhteensä 14 nuorten ryhmälle. Tuettiin mm. yläkoulujen, ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden tempauspäiviä, liikenneturvallisuuskampanjoita ja -kilpailuja, nuorten videoita sekä turvallisuusvälineiden kehittämistä eri puolilla Suomea.

Päätä itse! -projektit kartalla:

 

 
Lataa Päätä Itse! -juliste täältä ja tulosta se vaikkapa koulusi seinälle!

Hyödynnä nuorten tekemiä Päätä itse-liikenneturvallisuusvideoita: 

 

 

Lisätiedot: Reija Arnberg, reija.arnberg[a]nuortenakatemia.fi p. 050 522 2001 

 

 

Päätä Itse- mainosvideon suunnittelu ja toteutus: Ella Koponen, Petrus Pavas, Laura Rämö, Jonne Sippola, Samu Taka-ala. Lahden Muotoilu- ja taideinstituutti.
Musiikki: Offkey - Snake eyes