Skip links

Tilaa uutiskirjeemme ja Note-viestit opettajille

Tilaa

TarkkaFyrkka - nuoret taloudenhallinnan taitureina

TarkkaFyrkka -hankkeessa suuntaamme yläkouluihin, jossa 9. luokkalaiset pääsevät pohtimaan omaa taloudenhallintaa sekä mitä voi käydä, jos laskuja ei maksa ajoissa. Työpajoissa kartoitetaan nuorten taloustietämystä ja kartutetaan laskujen maksamisen sekä oman taloudenhallinnan tärkeyttä osallistavin ja toiminnallisin menetelmin.

Toiminnallisena menetelmänä käytämme esimerkiksi ryhmätyöskentelyä sekä vuorovaikutteista keskustelua työpajaohjaajan ja nuorten välillä. Nuoret pääsevät myös pohtimaan tarinan kautta, kuinka taloudenhallintaa voisi suunnitella juuri omiin tarpeisiin.

Opettajalle tarjoutuu myös loistava tilaisuus havainnointiin sekä konkreettisia menetelmiä oman  opetuksen tueksi!

Tilaa maksuton kouluvierailu

 

#TarkkaFyrkka-somekilpailu on käynnissä!

Kilpailun teemana on ”Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun alkaa pyörittää omaa taloutta?”

Kilpailuohjeet:

Kuukausittain arvomme ja regrammaamme suosikkikuvan, jonka ottaja voittaa leffalippupaketin (paketti sisältää kaksi leffalippua ja kaksi snack-lippua). Lisäksi viikolla 23 arvomme koko kilpailun päävoittajan ja palkitsemme hänen ottaman kuvan älypuhelimella.

Leffalippupaketin arvontapäivät: 1.3.2017 (arvonnassa mukana kaikki helmikuussa osallistuneet), 3.4.2017 (arvonnassa mukana kaikki maaliskuussa osallistuneet), 2.5.2017 (arvonnassa mukana kaikki huhtikuussa osallistuneet), 2.6. (arvonnassa mukana kaikki toukokuussa osallistuneet)

Älypuhelimen arvonta: 2.6.2017 (arvonnassa mukana kaikki #tarkkaFyrkka -kilpailuun osallistuneet)

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 13-21 vuotiaat nuoret. Kilpailu on voimassa 30.1.-2.6.2017. Näemme vain julkisten käyttäjätilien kuvat.

Voittajiin otetaan yhteyttä Instagramissa ja sovitaan palkintojen toimittamisesta.

 

TarkkaFyrkka on Nuorten Akatemian ja Suomen Asiakastieto Oy:n yhteinen hanke, jossa toteutetaan 50 työpajaa pääkaupunkiseudulla vuonna 2017. Lisäksi nuorille järjestetään some-kilpailu, jossa he pääsevät kuvaamaan omaa rahankäyttöä visuaalisin keinoin.

Lisätietoja

Katerina Hodna
katerina.hodna[at]nuortenakatemia.fi
p. 050 3446 867

suomen-asiakastieto-oy-logo-tarkkafyrkka

TarkkaFyrkka - nuoret taloudenhallinnan taitureina