Tilaa uutiskirjeemme ja Note-viestit opettajille

Tilaa

Sporttitetti – Nuoren näköala liikuntatyöhön

Sporttitetti on uusi, merkityksellinen ja nuorten osallisuutta edistävä TET-malli, jonka nuori suorittaa liikuntaseurassa ja yhteistyössä oman lajiliiton kanssa. Sporttitetissä nuori kartuttaa kokemusta ja tietämystä lajinsa uramahdollisuuksista – ohjauksesta ja valmentamisesta viestintään ja tapahtumien järjestämiseen. Samalla hanke tarjoaa ainutlaatuisen avauksen koulun, seuran ja lajiliiton väliseen yhteistyöhön.

Sporttitetti innostaa yläkoululaisia urheiluseurojen ja lajiliittojen toimintaan. Se tuo liikunta-alan ja urheilun kehittämiseen nuorten äänen, vähentää lajien sisäistä drop out-ilmiötä sekä lisää liikettä ja hyvinvointia kouluarjessa.

Hanketta pilotoidaan kolmessa valtakunnallisessa lajiliitossa (SUL, Voimisteluliitto ja Suunnistusliitto) sekä lasten- ja nuorten liikuntajärjestö Wau ry:ssä.  Muut yhteistyökumppanit ovat Olympiakomitea ja Liikkuva koulu -ohjelma.

Nuorten Akatemian elokuussa 2017 järjestämissä työpajoissa suunnitellaan lajikohtainen sisältö TET-harjoittelulle kaikkien Sporttitetin osapuolten (liitto, urheiluseurat, koulut ja nuoret) kesken. Hanketta rahoitetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön terveyden edistämisen määrärahoista.

 

Lisätietoja:

Heidi Rosbäck
Projektipäällikkö
Puh. +358 50 3207 808
heidi.rosback@nuortenakatemia.fi

 

Sporttitetti – Nuoren näköala liikuntatyöhön