Tilaa uutiskirjeemme ja Note-viestit opettajille

Tilaa

TarkkaFyrkka - nuoret taloudenhallinnan taitureina

TarkkaFyrkka -hankkeessa suuntasimme yläkouluihin, jossa 9. luokkalaiset pääsivät pohtimaan omaa taloudenhallintaa sekä mitä voi käydä, jos laskuja ei maksa ajoissa. Työpajoissa kartoitettiin nuorten taloustietämystä ja kartutettiin laskujen maksamisen sekä oman taloudenhallinnan tärkeyttä osallistavin ja toiminnallisin menetelmin.

Toiminnallisena menetelmänä käytimme esimerkiksi ryhmätyöskentelyä sekä vuorovaikutteista keskustelua työpajaohjaajan ja nuorten välillä. Nuoret pääsivät myös pohtimaan tarinan kautta, kuinka taloudenhallintaa voisi suunnitella juuri omiin tarpeisiin.

Opettajalle tarjoutuu myös loistava tilaisuus havainnointiin sekä konkreettisia menetelmiä oman  opetuksen tueksi!

Katso TarkkaFyrkka -video:

 

TarkkaFyrkka oli Nuorten Akatemian ja Suomen Asiakastieto Oy:n yhteinen hanke, jossa toteutettiin 50 työpajaa pääkaupunkiseudulla vuonna 2017.

Lisätietoja

Katerina Eskelinen
katerina.eskelinen[at]nuortenakatemia.fi
p. 050 3446 867

suomen-asiakastieto-oy-logo-tarkkafyrkka

TarkkaFyrkka - nuoret taloudenhallinnan taitureina

”Me Asiakastiedossa saamme kontaktin nuoreen valitettavan usein vasta siinä vaiheessa, kun lähetämme heille tiedon ensimmäisen maksuhäiriön rekisteröimisestä. TarkkaFyrkka-hankkeen avulla olemme tavoittaneet tuhansia nuoria ennen tätä. Samalla olemme pystyneet jakamaan vinkkejä, miten omaa talouttaan voi hoitaa kestävästi.”, kertoo Heikki Ruponen Suomen Asiakastieto Oy:lta.

TarkkaFyrkka -työpajoissa kartoitetaan nuorten taloustietämystä ja kartutetaan laskujen maksamisen sekä oman taloudenhallinnan tärkeyttä osallistavin ja toiminnallisin menetelmin.

TarkkaFyrkka on Nuorten Akatemian ja Suomen Asiakastieto Oy:n yhteinen hanke. Lisäksi nuorille järjestetään some-kilpailu, jossa he pääsevät kuvaamaan omaa rahankäyttöä visuaalisin keinoin.

Lue lisää ja katso video: