Tilaa uutiskirjeemme ja Note-viestit opettajille

Tilaa

Kokeilukulttuuria kouluusi? Tilaa osallisuuskoulutus!

Opetussuunnitelma 2016: ”Oppilaat osallistuvat oman opiskelunsa, yhteisen koulutyön ja oppimisympäristön suunnitteluun, toteuttamiseen ja arviointiin.” Kuinka tämä käytännössä onnistuu?

Jämsän kaupungin yläkouluissa kevät toi mukanaan liikuntavälkät, välipalakokeilut, oppilaiden organisoiman Ninja Warrior-radan ja nuorten itse tekemät taukoliikuntavideot. Vantaan Jokiniemen koulussa oppilaiden sokeripalanäyttelyt ovat herättäneet koulun välipalatarjonnan uudistamiseen,  Mustasaaren keskuskoulussa liikuntasalin ovet on avattu välituntikäyttöön…

Kaipaatko sinäkin tällaista kokeilukulttuuria omaan kouluusi? Pohditko, miten saada nuoria innostettua toimintaasi?  Osallisuuskoulutuksesta saat kattavat ja käytännönläheiset työkalut oppilaiden osallisuuden vahvistamiseen sekä toiminnalliseen opetukseen. Koulutuksen siältö kannustaa opettajia uusien toimintamallien kokeiluun, oppilaslähtöiseen opetukseen ja kouluviihtyvyyden lisäämiseen.

Nuorten Akatemian vetämä koulutuspäivä rakentuu opettajien koulutuksesta sekä nuorille suunnatusta Idealaboratoriosta. Koulutuksessa keskustellaan oppilaiden osallisuuden sekä toiminnallisen opetuksen mahdollisuuksista ja haasteista. Koulutuksen yhteydessä jaetaan hyviä käytäntöjä. Idealaboratoriossa nuoret suunnittelevat ja kehittävät osallisuutta edistäviä kokeiluja. Nuorten Akatemia koostaa opettajien koulutuksen ja Idealaboratorion pohjalta raportin ja toimenpide-ehdotukset toiminnan jatkolle.

Koulutuspäivän keskeisiä päämääriä ovat:

Räätälöimme koulutussisältöä koulun / kunnan tarpeen mukaan.


Koulutuspäivän hinta (koulutus + idealaboratorio, n. 6 t):
1200 e / 1 fasilitaattori (+ matkat)

Lisätietoja:
Katerina Eskelinen
katerina.eskelinen@nuortenakatemia.fi
050 3446 867

Kokeilukulttuuria kouluusi? Tilaa osallisuuskoulutus!