Tilaa uutiskirjeemme ja Note-viestit opettajille

Tilaa

Marraskuun Note-viesti

Terveisiä opintomatkalta: 72H-projekti osallistaa kymmeniä tuhansia vapaaehtoisia Tsekeissä

Nuorten Akatemian nuorten ryhmä (LUNK) kävi tutustumassa viikonloppuna tsekkiläiseen vapaaehtoiskulttuuriin. Kansainvälinen 72h-konsepti osallistaa kymmeniä tuhansia nuoria vapaaehtoisprojekteihin eri puolilla maata.

Vapaaehtoistoimintaa voi opiskella teoriassakin, mutta parhaimmat opit saadaan käymällä kohteessa. Tämän kokemuksen saivat myös meidän nuoret. Osallistumalla käytännössä paikalliseen vapaaehtoiskulttuuriin avasi silmiä, mikä vapaaehtoistoiminnan tarkoitus on.

– ”72H-projekti on erinomaisesti organisoitu. Oli hienoa päästä tutustumaan toimintaa Tsekeissä. Nyt meidän on hyvä lähteä räätälöimään samanlaista toimintamallia myös Suomeen. Mielestäni koulumaailma on hyvä paikka jalkauttaa myös tällaista toimintaa. Uusi perusopetuksen opetussuunnitelma mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan integroimisen erinomaisesti suomalaiseen opetukseen.”, toteaa vierailulla mukana ollut liikunnanopettaja Joonas Jokinen Kinnulasta.

Aloita digiloikka solidaarisuuspajasta
Tarinoita solidaarisuudesta -työpaja on helppo ja maksuton keino tutustua erilaisten digitaalisten sovellusten hyödyntämiseen opetuksessa. Vielä loppuvuoden tilattavissa olevat kouluvierailut tutustuttavat oppilaat ajankohtaiseen solidaarisuuden ja hyvän tekemisen teemaan sekä kannustavat mediakriittisyyteen. Koulutetut vierailijat vetävät työpajan. Samalla opettaja saa uusia ideoita omaan työhönsä. Työskentely tapahtuu pääasiassa iPadeilla.

Työpajassa tehdään verkossa tutustumismatka eri mantereille ja pohditaan median tarjoamaa kuvaa kehitysmaista. Oppilaat tutustuvat eri puolilla maailmaa tehtyihin hyviin tekoihin sekä kuvaavat lyhyen videotrailerin omasta hyvästä teostaan. Oppilaat tutustuvat ja oppivat käyttämään työpajassa iMovie-sovellusta, lisättyä todellisuutta sekä Google mapsia.

Ilmaiset Tarinoita solidaarisuudesta -kouluvierailut ovat tilattavissa yläkouluille, lukioille ja 2. asteen ammatillisille oppilaitoksille. Vierailualueet ovat Tampere, Jyväskylä, Oulu, Joensuu, Rovaniemi, Turku ja pääkaupunkiseutu. Työpajan toteutusta varten koululta tulee löytyä riittävä määrä iPadeja (1 iPad / 3-4 oppilasta). Vierailun kesto on yhteensä 270 min (3 x 90 min).

Työpajasta sanottua:
”Monipuolinen, oppilaita innostava ja ryhmätyötaitoja kehittävä.”
”Suosittelen, oppiminen monialaista ja ilmiöpohjaista, tukee opetussuunnitelmaa.”
”Työpajan sisältö tosi monipuolinen ja ajatuksia herättävä.”

Tilaa kouluvierailu

Lisätietoja:
Niina Salmi
niina.salmi[a]nuortenakatemia.fi
p. 050 464 5559,

Tilaa #nuoretmukaan -koulutus
Koulutuksesta nuorten kanssa toimivat aikuiset saavat konkreettisia työkaluja osallisuuden vahvistamiseen omassa työssään. #nuoretmukaan -koulutuksen vetää Nuorten Akatemia fasilitaattori.

Koulutus on suunnattu opetushenkilöstölle sekä nuorten kanssa toimiville aikuisille!

Koulutuksen hinta on 250 € ja kouluttajan matkakustannukset.

Tilaa koulutus heti tästä.

Lisätietoja:
Heikki Vuojakoski
Toimitusjohtaja
heikki.vuojakoski[at]nuortenakatemia.fi.
p. 040 0413 833

Parempaa yhteistyötä – koulujen ja yritysten yhteistyön tulevaisuus
Nuorten Akatemia toteuttaa HundrED – hankkeessa Parempaa yhteistyötä -projektia, jossa etsitään esimerkkejä koulujen ja yritysten yhteistyöstä. Projektissa kerätään yhteen yhteistyön muotoja, kehitetään uusia mahdollisuuksia ja jaetaan uusia toimivia malleja. Projektissa keskitytään erityisesti peruskouluihin ja lukioihin.

Syksyn aikana kerätään ajankohtaisesta tutkimuksesta ja käynnissä olevista käytänteistä esimerkkejä yhteen. Kerro meille hyvästä käytännöstä.

Selvitys on osa HundrED 100 koulua -hanketta, jossa haastatellaan sataa kansainvälistä koulutusasiantuntijaa ja kerätään sata koulua uudistavaa innovaatiota eri puolilta maailmaa. Hanke huipentuu sataan konkreettiseen kokeiluun, jotka toteutetaan suomalaisissa kouluissa lukuvuonna 2016 – 2017.

Uutinen aiheesta HundrED-sivuilla.

Osallistu kertomalla toimivasta koulu-yritys yhteistyön muodosta.

Lisätietoja:
Reija Arnberg
reija.arnberg[at]nuortenakatemia.fi
p.050 522 2001

Uusi työnohjaajakoulutus
Hei opettaja, tarvitsetko valmiuksia työnohjaajana toimimiseen?

Pohditaanko koulussasi, miten ohjausta voisi hyödyntää hyvinvointia tukevan toimintakulttuurin kehittämisessä?

Olemme luoneet saatavillesi uuden, juuri sinulle sekä muille nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille tarkoitetun työnohjaajakoulutuksen.Koulutuksen suorittaneella on mahdollisuus liittyä Suomen Työnohjaajat ry:n jäseneksi ja toimia STOryn hyväksymänä työnohjaajana.

Koulutus koostuu lähijaksoista, etätehtävistä, opiskelijan saamasta ja antamasta työnohjauksesta sekä lopputyöstä. Osallistavassa koulutuksessa hyödynnetään vuorovaikutuksellisia ja toiminnallisia menetelmiä. Yhtenä koulutuksellisena menetelmänä hyödynnetään luovuusvalmennusta.

Tutustu koulutukseen ja hae mukaan!

Ilmari-aktiivit esittelivät suomalaista ilmastokasvatusta Turkissa
Ilmari-toiminnan aktiivit Pinja Sipari ja Anna-Leena Muotka osallistuivatEU:n Climate Action Fair -tapahtumaan viime viikolla Turkin Ankarassa. He osallistuivat tapahtumassa järjestettyyn paneelikeskusteluun sekä esittelivät suomalaista ilmastokasvatusta Turkin opetus- ja ympäristöministeriöiden edustajille sekä EU:n lähetystön kehy- ja ilmastovastaaville. Lisäksi he pitivät Ilmari-tunnin Ankaran kansainvälisessä koulussa 80 oppilaalle, jotka edustivat yli 80 kansallisuutta.

”Tapaamamme ihmiset olivat työstämme hyvin vaikuttuneita ja kokivat, että olemme liikenteessä tärkeällä aiheella. Saimme myös huomata, miten erityisessä asemassa kansalaisjärjestöt ovat Suomessa, kun ne toivotetaan kouluihin tervetulleeksi lämpimästi ja avoimin mielin,”kertoo Pinja Sipari.

Ilmari-toiminnan tavoitteena on viritellä tulevina vuosina kiinnostavia kansainvälisiä projekteja, joissa päästäisiin jakamaan meidän hyviä käytänteitä ja hakemaan oppeja ulkomailta. Otathan yhteyttä, jos kansainväliset yhteistyöprojektit kiinnostavat!

Lisätietoja:
Maija Vuorjoki
p. 050 4601091
maija.vuorjoki[a]nuortenakatemia.fi

Omaksi iloksi -työpajasarja päättyi juhliin koulutuskeskus Salpauksessa
Omaksi iloksi -työpajasarja päättyi Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa. Viimeisellä työpajakerralla esiteltiin projektitöiden tuotoksia ja juhlittiin. Työpajassa tehty interaktiivinen ”Borderlines”-maalaus vietiin Lahden Ohjaamon tiloihin näytille.

Työpajoissa kokeilemalla kehitettiin seksuaalikasvatuksen menetelmiä ammatillisen opetuksen käyttöön. Työpajoihin osallistuneet opiskelijat kokivat työpajoihin osallistumisen mielekkääksi ja fasilitaattorit kokevat, että näillä eväillä on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä Ammattiopisto Omniassa keväällä.

Tykkää meistä myös Facebookissa!

Lisätietoa:
Maija Vuorjoki
p. 050 4601091
maija.vuorjoki[a]nuortenakatemia.fi

Nuorten liikenneturvallisuusprojekteille yhä rahaa jaossa
Liikenneturvan kanssa yhteistyössä tehtävä Päätä Itse- projektitukea jaetaan vielä tänä syksynä nuorten omille projekteille. Tutustu hakusääntöihin ja hae!

13–24-vuotiaiden nuorten ryhmät voivat hakea projektien toteutukseen Päätä itse! -projektirahaa 100-1000€ per projekti. Yli 400€ projekteissa hakijan taustalla tulisi olla jokin yhdistys. Rahalla voi esimerkiksi tehdä videon, suunnitella uusia heijastinmalleja, järjestää liikenneturvallisuuden teemapäivän tai muuta vastaavaa.

Haemme erityisesti projekteja teemoihin:

  • Älypuhelimen käytön riskit liikenteessä
  • Turvallinen pyöräily ja jalankulku
  • Päihteet ja liikenne

Voit tutustua ja hakea ideoita vanhoista Päätä Itse -projekteista kartalta.
Projektirahaa voi hakea hakulomakkeella. Lisätiedot ja ohjeet nettisivuillamme.

Lisätiedot:
Reija Arnberg
reija.arnberg[at]nuortenakatemia.fi
p. 050 522 2001

Touhukalenteri tulee taas – tule tekemään touhukalenteria
Liikunnan ja urheilun nuorisokomitea (LUNK) ja Nuorten Akatemia lähtee jälleen taisteluun passiivista elämäntapaa vastaan. Olemme edellisten vuosien tapaan luomassa toiminnallisen vaihtoehdon perinteiselle suklaiselle joulukalenterille – Touhukalenterin, liikunnallisen joulukalenterin.

HAE MUKAAN!

Luokkasi, koulusi, seurasi tai yrityksesi voi päästä mukaan toteuttamaan liikunnallista kalenteriluukkua.
Jätä ideasi alla olevaan linkin kautta. Millaisella liikuntahaasteella Sinä haluat olla liikuttamassa suomalasia?

Jätä ideasi tänne.
Valitsemme parhaat ideat mukaan kalenterin toteutukseen to 10.11.

Tilattavat kouluvierailut
Tartinoita solidaarisuudesta
Työpaja on helppo ja maksuton keino tutustua erilaisten digitaalisten sovellusten hyödyntämiseen opetuksessa. Vielä loppuvuoden tilattavissa olevat kouluvierailut tutustuttavat oppilaat ajankohtaiseen solidaarisuuden ja hyvän tekemisen teemaan sekä kannustavat mediakriittisyyteen.
Lue lisää >>
100 ajatusta työstä ja työeläkkeestä
Työpajat alkavat joulukuussa.
Lue lisää >>
Unelmatyöpajat 
Näkymiä omaan talouteen ja tulevaisuuteen työpajat alkavat syksyllä 2016.
Lue lisää >>
Ilmari-kouluvierailut EU-teemalla
Syksyn 2016 maksuttomien Ilmari-vierailut Oulussa ja Rovaniemellä.
Lue lisää >>

Oppaat opettajien käyttöön

Oma valinta -hanke tarjoaa käytännön työkaluja kouluille liikkeen lisäämiseen ja kouluruokailun kehittämiseen uuden Perusopetuksen opetussuunnitelman hengessä. Osallisuusoppaasta löydät 15 käytännönläheistä esimerkkiä oppilaiden osallistamiseksi.
Lue lisää>>
Open ilmasto-opas on aineenopettajille opetus- ja kasvatustyön tueksi tehty opetusmateriaali. Oppaassa kuvataan ilmastonmuutos-ilmiö jokaisen koulussa opetettavan oppiaineen näkökulmasta erikseen, sekä tarjoaa kuvamateriaalia ja aihepiiriin sopivia tehtäväideoita.
Lue lisää>>

Marraskuun Note-viesti

Marraskuun Note-viesti

Terveisiä opintomatkalta: 72H-projekti osallistaa kymmeniä tuhansia vapaaehtoisia Tsekeissä

Nuorten Akatemian nuorten ryhmä (LUNK) kävi tutustumassa viikonloppuna tsekkiläiseen vapaaehtoiskulttuuriin. Kansainvälinen 72h-konsepti osallistaa kymmeniä tuhansia nuoria vapaaehtoisprojekteihin eri puolilla maata.

Vapaaehtoistoimintaa voi opiskella teoriassakin, mutta parhaimmat opit saadaan käymällä kohteessa. Tämän kokemuksen saivat myös meidän nuoret. Osallistumalla käytännössä paikalliseen vapaaehtoiskulttuuriin avasi silmiä, mikä vapaaehtoistoiminnan tarkoitus on.

– ”72H-projekti on erinomaisesti organisoitu. Oli hienoa päästä tutustumaan toimintaa Tsekeissä. Nyt meidän on hyvä lähteä räätälöimään samanlaista toimintamallia myös Suomeen. Mielestäni koulumaailma on hyvä paikka jalkauttaa myös tällaista toimintaa. Uusi perusopetuksen opetussuunnitelma mahdollistaa vapaaehtoistoiminnan integroimisen erinomaisesti suomalaiseen opetukseen.”, toteaa vierailulla mukana ollut liikunnanopettaja Joonas Jokinen Kinnulasta.

Aloita digiloikka solidaarisuuspajasta
Tarinoita solidaarisuudesta -työpaja on helppo ja maksuton keino tutustua erilaisten digitaalisten sovellusten hyödyntämiseen opetuksessa. Vielä loppuvuoden tilattavissa olevat kouluvierailut tutustuttavat oppilaat ajankohtaiseen solidaarisuuden ja hyvän tekemisen teemaan sekä kannustavat mediakriittisyyteen. Koulutetut vierailijat vetävät työpajan. Samalla opettaja saa uusia ideoita omaan työhönsä. Työskentely tapahtuu pääasiassa iPadeilla.

Työpajassa tehdään verkossa tutustumismatka eri mantereille ja pohditaan median tarjoamaa kuvaa kehitysmaista. Oppilaat tutustuvat eri puolilla maailmaa tehtyihin hyviin tekoihin sekä kuvaavat lyhyen videotrailerin omasta hyvästä teostaan. Oppilaat tutustuvat ja oppivat käyttämään työpajassa iMovie-sovellusta, lisättyä todellisuutta sekä Google mapsia.

Ilmaiset Tarinoita solidaarisuudesta -kouluvierailut ovat tilattavissa yläkouluille, lukioille ja 2. asteen ammatillisille oppilaitoksille. Vierailualueet ovat Tampere, Jyväskylä, Oulu, Joensuu, Rovaniemi, Turku ja pääkaupunkiseutu. Työpajan toteutusta varten koululta tulee löytyä riittävä määrä iPadeja (1 iPad / 3-4 oppilasta). Vierailun kesto on yhteensä 270 min (3 x 90 min).

Työpajasta sanottua:
”Monipuolinen, oppilaita innostava ja ryhmätyötaitoja kehittävä.”
”Suosittelen, oppiminen monialaista ja ilmiöpohjaista, tukee opetussuunnitelmaa.”
”Työpajan sisältö tosi monipuolinen ja ajatuksia herättävä.”

Tilaa kouluvierailu

Lisätietoja:
Niina Salmi
niina.salmi[a]nuortenakatemia.fi
p. 050 464 5559,

Tilaa #nuoretmukaan -koulutus
Koulutuksesta nuorten kanssa toimivat aikuiset saavat konkreettisia työkaluja osallisuuden vahvistamiseen omassa työssään. #nuoretmukaan -koulutuksen vetää Nuorten Akatemia fasilitaattori.

Koulutus on suunnattu opetushenkilöstölle sekä nuorten kanssa toimiville aikuisille!

Koulutuksen hinta on 250 € ja kouluttajan matkakustannukset.

Tilaa koulutus heti tästä.

Lisätietoja:
Heikki Vuojakoski
Toimitusjohtaja
heikki.vuojakoski[at]nuortenakatemia.fi.
p. 040 0413 833

Parempaa yhteistyötä – koulujen ja yritysten yhteistyön tulevaisuus
Nuorten Akatemia toteuttaa HundrED – hankkeessa Parempaa yhteistyötä -projektia, jossa etsitään esimerkkejä koulujen ja yritysten yhteistyöstä. Projektissa kerätään yhteen yhteistyön muotoja, kehitetään uusia mahdollisuuksia ja jaetaan uusia toimivia malleja. Projektissa keskitytään erityisesti peruskouluihin ja lukioihin.

Syksyn aikana kerätään ajankohtaisesta tutkimuksesta ja käynnissä olevista käytänteistä esimerkkejä yhteen. Kerro meille hyvästä käytännöstä.

Selvitys on osa HundrED 100 koulua -hanketta, jossa haastatellaan sataa kansainvälistä koulutusasiantuntijaa ja kerätään sata koulua uudistavaa innovaatiota eri puolilta maailmaa. Hanke huipentuu sataan konkreettiseen kokeiluun, jotka toteutetaan suomalaisissa kouluissa lukuvuonna 2016 – 2017.

Uutinen aiheesta HundrED-sivuilla.

Osallistu kertomalla toimivasta koulu-yritys yhteistyön muodosta.

Lisätietoja:
Reija Arnberg
reija.arnberg[at]nuortenakatemia.fi
p.050 522 2001

Uusi työnohjaajakoulutus
Hei opettaja, tarvitsetko valmiuksia työnohjaajana toimimiseen?

Pohditaanko koulussasi, miten ohjausta voisi hyödyntää hyvinvointia tukevan toimintakulttuurin kehittämisessä?

Olemme luoneet saatavillesi uuden, juuri sinulle sekä muille nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille tarkoitetun työnohjaajakoulutuksen.Koulutuksen suorittaneella on mahdollisuus liittyä Suomen Työnohjaajat ry:n jäseneksi ja toimia STOryn hyväksymänä työnohjaajana.

Koulutus koostuu lähijaksoista, etätehtävistä, opiskelijan saamasta ja antamasta työnohjauksesta sekä lopputyöstä. Osallistavassa koulutuksessa hyödynnetään vuorovaikutuksellisia ja toiminnallisia menetelmiä. Yhtenä koulutuksellisena menetelmänä hyödynnetään luovuusvalmennusta.

Tutustu koulutukseen ja hae mukaan!

Ilmari-aktiivit esittelivät suomalaista ilmastokasvatusta Turkissa
Ilmari-toiminnan aktiivit Pinja Sipari ja Anna-Leena Muotka osallistuivatEU:n Climate Action Fair -tapahtumaan viime viikolla Turkin Ankarassa. He osallistuivat tapahtumassa järjestettyyn paneelikeskusteluun sekä esittelivät suomalaista ilmastokasvatusta Turkin opetus- ja ympäristöministeriöiden edustajille sekä EU:n lähetystön kehy- ja ilmastovastaaville. Lisäksi he pitivät Ilmari-tunnin Ankaran kansainvälisessä koulussa 80 oppilaalle, jotka edustivat yli 80 kansallisuutta.

”Tapaamamme ihmiset olivat työstämme hyvin vaikuttuneita ja kokivat, että olemme liikenteessä tärkeällä aiheella. Saimme myös huomata, miten erityisessä asemassa kansalaisjärjestöt ovat Suomessa, kun ne toivotetaan kouluihin tervetulleeksi lämpimästi ja avoimin mielin,”kertoo Pinja Sipari.

Ilmari-toiminnan tavoitteena on viritellä tulevina vuosina kiinnostavia kansainvälisiä projekteja, joissa päästäisiin jakamaan meidän hyviä käytänteitä ja hakemaan oppeja ulkomailta. Otathan yhteyttä, jos kansainväliset yhteistyöprojektit kiinnostavat!

Lisätietoja:
Maija Vuorjoki
p. 050 4601091
maija.vuorjoki[a]nuortenakatemia.fi

Omaksi iloksi -työpajasarja päättyi juhliin koulutuskeskus Salpauksessa
Omaksi iloksi -työpajasarja päättyi Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa. Viimeisellä työpajakerralla esiteltiin projektitöiden tuotoksia ja juhlittiin. Työpajassa tehty interaktiivinen ”Borderlines”-maalaus vietiin Lahden Ohjaamon tiloihin näytille.

Työpajoissa kokeilemalla kehitettiin seksuaalikasvatuksen menetelmiä ammatillisen opetuksen käyttöön. Työpajoihin osallistuneet opiskelijat kokivat työpajoihin osallistumisen mielekkääksi ja fasilitaattorit kokevat, että näillä eväillä on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä Ammattiopisto Omniassa keväällä.

Tykkää meistä myös Facebookissa!

Lisätietoa:
Maija Vuorjoki
p. 050 4601091
maija.vuorjoki[a]nuortenakatemia.fi

Nuorten liikenneturvallisuusprojekteille yhä rahaa jaossa
Liikenneturvan kanssa yhteistyössä tehtävä Päätä Itse- projektitukea jaetaan vielä tänä syksynä nuorten omille projekteille. Tutustu hakusääntöihin ja hae!

13–24-vuotiaiden nuorten ryhmät voivat hakea projektien toteutukseen Päätä itse! -projektirahaa 100-1000€ per projekti. Yli 400€ projekteissa hakijan taustalla tulisi olla jokin yhdistys. Rahalla voi esimerkiksi tehdä videon, suunnitella uusia heijastinmalleja, järjestää liikenneturvallisuuden teemapäivän tai muuta vastaavaa.

Haemme erityisesti projekteja teemoihin:

  • Älypuhelimen käytön riskit liikenteessä
  • Turvallinen pyöräily ja jalankulku
  • Päihteet ja liikenne

Voit tutustua ja hakea ideoita vanhoista Päätä Itse -projekteista kartalta.
Projektirahaa voi hakea hakulomakkeella. Lisätiedot ja ohjeet nettisivuillamme.

Lisätiedot:
Reija Arnberg
reija.arnberg[at]nuortenakatemia.fi
p. 050 522 2001

Touhukalenteri tulee taas – tule tekemään touhukalenteria
Liikunnan ja urheilun nuorisokomitea (LUNK) ja Nuorten Akatemia lähtee jälleen taisteluun passiivista elämäntapaa vastaan. Olemme edellisten vuosien tapaan luomassa toiminnallisen vaihtoehdon perinteiselle suklaiselle joulukalenterille – Touhukalenterin, liikunnallisen joulukalenterin.

HAE MUKAAN!

Luokkasi, koulusi, seurasi tai yrityksesi voi päästä mukaan toteuttamaan liikunnallista kalenteriluukkua.
Jätä ideasi alla olevaan linkin kautta. Millaisella liikuntahaasteella Sinä haluat olla liikuttamassa suomalasia?

Jätä ideasi tänne.
Valitsemme parhaat ideat mukaan kalenterin toteutukseen to 10.11.

Tilattavat kouluvierailut
Tartinoita solidaarisuudesta
Työpaja on helppo ja maksuton keino tutustua erilaisten digitaalisten sovellusten hyödyntämiseen opetuksessa. Vielä loppuvuoden tilattavissa olevat kouluvierailut tutustuttavat oppilaat ajankohtaiseen solidaarisuuden ja hyvän tekemisen teemaan sekä kannustavat mediakriittisyyteen.
Lue lisää >>
100 ajatusta työstä ja työeläkkeestä
Työpajat alkavat joulukuussa.
Lue lisää >>
Unelmatyöpajat 
Näkymiä omaan talouteen ja tulevaisuuteen työpajat alkavat syksyllä 2016.
Lue lisää >>
Ilmari-kouluvierailut EU-teemalla
Syksyn 2016 maksuttomien Ilmari-vierailut Oulussa ja Rovaniemellä.
Lue lisää >>

Oppaat opettajien käyttöön

Oma valinta -hanke tarjoaa käytännön työkaluja kouluille liikkeen lisäämiseen ja kouluruokailun kehittämiseen uuden Perusopetuksen opetussuunnitelman hengessä. Osallisuusoppaasta löydät 15 käytännönläheistä esimerkkiä oppilaiden osallistamiseksi.
Lue lisää>>
Open ilmasto-opas on aineenopettajille opetus- ja kasvatustyön tueksi tehty opetusmateriaali. Oppaassa kuvataan ilmastonmuutos-ilmiö jokaisen koulussa opetettavan oppiaineen näkökulmasta erikseen, sekä tarjoaa kuvamateriaalia ja aihepiiriin sopivia tehtäväideoita.
Lue lisää>>