Tilaa uutiskirjeemme ja Note-viestit opettajille

Tilaa

Virtaa asemille- hankkeessa nuoret ideoivat asemanseutua

TIEDOTE

Hämeenlinnassa ja Iittalassa osallistetaan nuoret asemien kehittämiseen työpajoissa keväällä 2017. Projekti on osa Liikenneviraston ja Motivan liikkumisen ohjauksen hanketta.

Virtaa asemille- hanketta toteuttavat hankekumppaneina Nuorten Akatemia ja Hämeenlinnan kaupunki. Projektin tavoitteena on asemanseudun kehitys nuorten kanssa viihtymisen ja toimivuuden näkökulmasta, sekä saada konkreettisia tuotoksia, jotka toisivat nuorten näkökulmaa asemanseudun kehittämiseen. Projektissa toteutetaan kaksi työpajaa: toinen Hämeenlinnan asemalla ja toinen Iskuasemalla Iittalassa.

”Projektissa nuoret pääsevät tutkimaan ja ideoimaan asemien seutua sekä Hämeenlinnassa että Iittalassa. Viemme nuoret konkreettisesti asemalle ideoimaan ja vaikuttamaan näin lähiseutunsa kehityssuunnitelmiin. On tärkeää tarjota nuorille tilaisuuksia osallistua oman kotikaupunkinsa kehittämiseen ja saada heille näin kipinää vaikuttamistyöhön ja oman ympäristön tarkkailuun uusin silmin.”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Reija Arnberg Nuorten Akatemiasta.

”Aseman seudut ovat portti kaupunkiin. Ihmiset muodostavat ensivaikutelman kaupungista astuessaan asemalle. Onkin siis ensiarvoisen tärkeää panostaa näihin alueisiin. Nuorten näkemyksen kautta tavoitteena on innostaa nuoria osallistumaan oma ympäristönsä viihtyisyyden lisäämiseen ja myös kasvattaa julkisen liikenteen arvostusta.” sanoo tilaajajohtaja Markku Rimpelä Hämeenlinnan kaupungilta.

Virtaa asemille -hankkeen teemoja ovat kohtaamiset asemalla, sekä ajatus  liikkuvien ihmisten kylästä. Tavoite on tehdä nuorten tuotoksista pieni näyttely sekä Hämeenlinnaan että Iittalaan työpajojen jälkeen. Työpajat pidetään Hämeenlinnassa 26.5. ja Iittalassa 29.5. Osallistuvat nuoret ovat paikallisia yläkoululaisia.

Lisätietoja:

Reija Arnberg
Projektipäällikkö, Nuorten Akatemia
+35850 522 2001
reija.arnberg@nuortenakatemia.fi

 

Virtaa asemille- hankkeessa nuoret ideoivat asemanseutua